Rooster het in een droge koekenpan op middelhoog vuur (blijf roeren om verbranding te verkomen).
Laat afkoelen op een bord.
Verhit de sesamolie en roerbak de (tot deze geslonken is en verdampt), maak af met zout en peper.
Hak de spinazie(1 blaadjes)(100 gram) in grove stukken.
Leg op elk plakje zalm(4 plakjes ) een kwart van de geroerbakte spinazie(1 blaadjes)(100 gram) en rol op.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Laat de kipfilets(4 gram) op kamer temperatuur komen, vet de ovenschaal in.
Bestrooi de kipfilets(4 gram) met zout en peper.
Verhit de olijfboter en 2 eetlepels sesam(3 eetlepels) olie en bak de kipfilets(4 gram) bruin en bijna gaar, laat ze iets afkoelen en snijd de zijkant open, vul de kipfilets(4 gram) met de rolletjes en druk ze stevig dicht, legf ze in de ovenschaal en zet ze in de oven (10 min.).
Voeg een scheutje kippenbouillon(5 deciliter) toe aan de aanbaksels, daarna de rest van de bouillon, laat op hoog vuur inkoken zonder deksel, bind zonodig met allesbinder, voeg de créme fraiche en de honing(2 eetlepels) toe, 8 minuten zachtjes laten koken.
Snijd de kipfilets(4 gram) in schuine plakken en schenk de saus er over.
Bestrooi met het sesamzaad(1 eetlepels) garneer met maiskolfjes en kerstomaatjes(1 stuk).
Lekker met rijst en peultjes.
De zalm(4 plakjes ) kan vervangen worden door rauwe ham.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie, kippenbouillon, spinazie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
sesamzaad en sesam is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
Vis
zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.