Gevulde kippenfilets
- Herkomst Belgie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van ingeroosje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Halveer de kippenborst en snijd het loszittende stukje weg.
- Hou het apart.
- Neem de dikste stukken en maak in het midden een insnijding in de lengterichting.
- Maak het vlees goed open en kruid het zowel van binnen als van buiten.
- Meng voor de vulling de , de , de , het en het .
- Kruid met peper, zout en .
- Voeg er de aan toe.
- Vul het vlees met het mengsel en steek het apart gehouden vlees ook in de holte.
- Bind de rolletjes dicht met keukendraad.
- Bak het vlees even aan, bevochtig met de helft van de wijn en laat verdampen.
- Leg het vlees in een ovenschotel, overgiet met een pollepel bouillon en zet ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Haal het vlees uit de schaal, hou het warm en giet de rest van de wijn en de bouillon erbij.
- Roer de aanbaksels goed los, zeef de saus en laat ze tot de helft inkoken.
- Heet opdienen met pasta of rijst.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie, paneermeel, kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel en kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- paneermeel, boter, kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ricotta en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 4137 kcal | 206% | 16548 kcal |
Vetten | 53 g. | 76% | 212 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |