Gevulde knolselderij
- Herkomst Nederland
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Halveer de knollen.
Schil ze en haal er met een lepeltje het vruchtvlees uit tot op 1,5 cm van de rand (of snijd er met een scherp mesje voorzichtig zoveel mogelijk vruchtvlees uit en snijd dat in blokjes).
Zet de knollen naast elkaar in een ovenschaal, zodat ze mooi rechtop blijven staan.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Blancheer de bolletjes of blokjes met de doperwtjes 2 minuten in gezouten water. - Laat schrikken en goed uitlekken
Meng met de en de peterselie.
Vul er de gehalveerde knollen mee.
Schenk groentebouillon in de schaal tot de knollen voor 3/4 in de vloeistof staan.
Dek af met aluminiumfolie. - Zet 20 minuten in de oven.
Bestrooi met de gemalen en laat enkele minuten bijkleuren onder de hete grill
Lekker met aardappelpuree (tegelijk in de oven gegratineerd).
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- parmezaanse kaas en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij en bladselderij
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bouillon en zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 104 kcal | 5% | 416 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |