Gevulde koeken
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van dn
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
Het deeg:
Doe alle ingrediënten behalve de boter in een kom. - Kneed dan de (koude) boter er doorheen en maak er een bal van.
- Als je dat gedaan hebt, moet je het deeg in folie wikkelen en ongeveer een uur op een koele plaats zetten.
Haal het deeg na een uur van de koele plaats en leg hem op het werkoppervlag die bestrooid is met . - Rol hem nu uit tot een lap van 3 mm dik.
- Steek nu uit het deeg met een rond bakje met een doorsnede van ongeveer 10 cm 24 rondjes uit en leg 12 rondjes op een bakplaat.
- Verkruimel nu de spijs en klop er een heel ei door.
- Maak van het spijs 6 evengrote balletjes en maak ze plat (wel rond).
- leg ze nu op de deegrondjes op de bakplaat druk de randjes van het spijs goed vast op de deegrondjes.
- Pak nu de andere 6 deegrondjes en leg ze op het spijs.
- druk de randen dicht met een vork.
De afwerking:
smeer nu alle bovenkanten in met het 1/2 geklopte ei en druk de amandelen er in.
Zet ze nu in de oven en bak de koeken 30 tot 40 min goudbruin.
Leuk ideetje:
Als je nog overig deeg hebt kun je daar met uitsteek of metalen vormpjes leuke dingen uit halen. - druk die op de koek en doe hem in de oven!!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gevulde koeken41u5m
-
Recept
Gevulde speculaas41u30m
-
Recept
Gevulde boterkoek440m
-
Recept
Gevulde appelwaaier445m
-
Recept
Boerencake of gevulde cake41u15m
-
Recept
Gevulde Chocoladecake42u30m
Variaties op Gevulde koeken
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gevulde koeken | 5 | Taart en gebak |
De lekkerste gevulde koeken | 1 | Koekjes |
Mini gevulde koeken | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren, eieren, geklopt ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelspijs en amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 604 kcal | 30% | 7248 kcal |
Vetten | 32 g. | 47% | 384 g. |
Waarvan verzadigd | 5 g. | 28% | 60 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 36 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 20% | 12 g. |
Koolhydraten | 61 g. | 23% | 732 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 4 mg. | 0% | 48 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |