Gevulde koolrolletjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Herfst
- Bereiden
- Kookboek van sanneb
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Breng in een pan ruim water aan de kook met een snufje .
- Doe de in de pan, laat de 8 minuten koken en giet de dan af.
- Haal van de 6 grote bladeren af en snijd de harde nerven eraf.
- Breng in een pan ruim water aan de kook met een snufje .
- Doe de koolbladeren erin en laat ze 4 minuten koken (blancheren), haal ze uit de pan en spoel ze goed af met koud water.
- Laat de bladeren uitlekken in een vergiet.
- Schil en snipper de in kleine stukjes.
- Snijd de rest van de heel fijn.
- Doe 2 eetlepels in de koekenpan en bak hierin het rul.
- Breng op smaak met , en .
- Voeg dan de en de eraan toe en bak dit 5 minuten mee.
- Draai dan het vuur uit en roer de door het mengsel heen.
- Zet de oven op 150 graden C.
- en zet het rooster iets onder het midden in de oven.
- Bestrijk een ovenvaste schaal met ruim .
- Leg de koolbladeren plat neer en verdeel het gehaktmengsel over de bladeren.
- Rol ieder blad op en steek ze vast met een satéprikker.
- Leg de rolletjes in de ovenschaal.
- Giet de bouillon in de schaal en leg de rest van de in klontjes verdeeld op de koolrolletjes.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Zet de schaal in de oven en laat de rolletjes in 15 minuten gaar worden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gevulde uien41u20m
Variaties op Gevulde koolrolletjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gevulde koolrolletjes | 2 | Groentegerechten |
Gevulde koolrolletjes met gehakt en cranberrycompote | 1 | Groentegerechten |
Gevulde koolrolletjes in tomatensaus | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 295 kcal | 14% | 1770 kcal |
Vetten | 22 g. | 31% | 132 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 5% | 90 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |