In een grote pan met water opzetten en 20 minuten koken.
Laat de bladeren heel.
Wanneer de groene niet helemaal onder water staat dan de kooktijd verlengen met 10 minuten en halverwege de kooktijd de voorzichtig omdraaien.
Uit laten lekken in een vergiet en enigszins laten afkoelen.
Intussen in braadpan de rul bakken en als het vocht van het vlees verdampt is de en en rode peperpuree toevoegen.
Als het doorgebakken is de kruiden en erbij mengen en stoppen met verhitten.
en zout(1 stuk) naar smaak toevoegen.
Voorzichtig de koolbladen van de kool(1 stuk) afhalen totdat je nog maar een kleine kool(1 stuk) overhebt.
Het restgedeelte van de kool(1 stuk) klein snijden en op de bodem van een ovenvaste schaal leggen.
Hierop de bouillon(2 deciliter) toevoegen.
De oven voorverwarmen op 160°C.
Het dikste stuk van het koolblad de nerf tot de helft van het koolblad verwijderen.
Linkse helft en rechtse helft van het blad een stukje over elkaar heen leggen en hierop 2 eetlepels van de vulling leggen.
Buitenkanten naar binnen vouwen en dan voorzichtig het koolblad oprollen. (Ik steek een cocktailprikker in de bovenkant om alles bij elkaar te houden).
Rolletjes op de gesneden kool(1 stuk) in de ovenschaal leggen. Tomaten(1 blikje) uit blik halen en pureren.
Dit tomatenvocht over de rolletjes uitgieten.
Afdekken met aluminiumfolie en de ovenschaal in de oven plaatsen voor minimaal 2 uur.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.