Bereid de vulling.
Week de sneeën brood in de .
Verwarm de olie in een koekenpan en bak ui, , pancetta(8 plakjes ), rozemarijn(2 eetlepels) en olijven(75 gram)5 minuten.
Schep in een kom.
Knijp het brood uit en meng door het uienmengsel.
Breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Duw de vulling in de holte van de ontbeende lamsbout(1 kilo) en bind dicht met keukentouw.
Wikkel het vlees in aluminiumfolie en leg in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 210ºC.
Bestrooi het vlees met zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Wrijf het vlees goed in met olijfolie(1 stuk)(2 eetlepels)(2 eetlepels) en leg het in een braadslee.
Rooster het vlees 10 minuten in de oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 175ºC, braad het vlees 40-50 minuten en draai het halverwege om.
Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Verwarm intussen de boter(2 eetlepels) in een ruime pan.
Voeg de cantharellen(800 gram)(1 stuk) en knoflook(2 tenen)(2 tenen) toe en bak ze 5 minuten al omscheppend op hoog vuur.
Meng de peterselie erdoor.
Breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Snijd de lamsbout(1 kilo) in plakken en serveer met de cantharellen(800 gram)(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Gevulde lamsbout met cantharellen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Ga ik vanavond proberen! Zocht naar recept voor cantharellen en heb net een lamsbout gekocht. Hoe toevallig.
Mijntje 17 oktober 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.