Gevulde lamsbout met cantharellen

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Voor de cantharellen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bereid de vulling.
    Week de sneeën brood in de .
    Verwarm de olie in een koekenpan en bak ui, , , en 5 minuten.
    Schep in een kom.
    Knijp het brood uit en meng door het uienmengsel.
    Breng op smaak met en .
    Duw de vulling in de holte van de ontbeende en bind dicht met keukentouw.
    Wikkel het vlees in aluminiumfolie en leg in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op 210ºC.
    Bestrooi het vlees met en .
    Wrijf het vlees goed in met en leg het in een braadslee.
    Rooster het vlees 10 minuten in de oven.
    Verlaag de oventemperatuur naar 175ºC, braad het vlees 40-50 minuten en draai het halverwege om.
    Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
    Verwarm intussen de in een ruime pan.
    Voeg de en toe en bak ze 5 minuten al omscheppend op hoog vuur.
    Meng de peterselie erdoor.
    Breng op smaak met en .
    Snijd de in plakken en serveer met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gevulde lamsbout met cantharellen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ga ik vanavond proberen! Zocht naar recept voor cantharellen en heb net een lamsbout gekocht. Hoe toevallig.
Mijntje 17 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
172 kcal
8%688 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde lamsbout met cantharellen