Gevulde paprika

Ingrediënten

+ -
print

Kruiden voor de rijst:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Het gerecht bestaat uit drie basis delen die elk apart worden klaargemaakt :
  2. rode paprika, gehakt en rijst.

    Rode paprika:
    Snij de paprika iets onder de steel open.
    Verwijder zaadlijsten en zaden met een lepel.
    Maak de afgesneden toppen schoon.
    Zet ze met de toppen in een ovenschaal.
  3. Bak ze in een oven op 200°C in tien minuten gaar.
  4. Plan het zo dat ze klaar zijn op het moment tot dat de overige delen klaar zijn.

    Rijst:
    Bak de rijst 5 minuten licht aan met een scheut olijfolie in pan met anti aanbak laag.
    Voeg een kop (maximaal 150 milliliter) witte wijn.
  5. Teveel wijn geeft een zurige smaak.
    Zout en de kruiden toevoegen.
    Voeg af en toe water toe en laat de rijst gaar worden.
    Snij de kaas in kleine blokjes en strooi die over de rijst meng het geheel.

    Gehakt:
    Bak de gehakte ui en de gesnipperde knoflook in de olijfolie, zet het apart.
    Bak het gehakt stevig aan, een beetje aanbaksel is prima, zorg dat het geheel kurkdroog is (dus niet te enthousiast met olie).
    Maak in het midden van het gehakt een plek vrij, leg daarin twee eetlepels van de tomaat uit blik in.
  6. Laat dat wat inkoken.
  7. Als het merendeel van het vocht eruit is roer het geheel door het .
  8. Herhaal de handeling nog twee à drie keer.
    Belangrijk :
  9. het mag geen smeuïge prut worden.
  10. Het is niet erg als er nog wat van het blik over is.
    Voeg de bij het , meng goed zodat de de rood oranje kleur (en de smaak) van de tomaat krijgt.
  11. Het geheel mag niet smeuïg zijn.
    Vul de 's en zet de toppen er op, drapeer de rest van het -rijstmengsel om de 's.
  12. Laat het geheel nog even in de oven doorwarmen.
    Eet smakelijk.
25
25
25

Variaties op Gevulde paprika

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde paprika
VariatieAantalGang
Gevulde paprika's12Groentegerechten
Gevulde Paprika7Bijgerechten
Gevulde paprika met gehakt en feta1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • kaas en kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
726 kcal
36%2904 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
64 g.
24%256 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde paprika