Gevulde paprika met gehakt
- Herkomst Nederland
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Snijd de ui, knoflook en tomaat fijn.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng een grote pan met water aan de kook.
Halveer de in de lengte, verwijder de zaadlijsten en blancheer de ongeveer 5 minuten in de pan met kokend water met .
Verwarm 25 gram in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de en knoflook aan het gehakt toe en fruit deze 3 minuten.
Voeg de toe en bak deze nog 3 minuten mee.
Breng de gehaktvulling verder op smaak met en versgemalen .
Schenk de in de ovenschaal.
Vul de met het gehakt, leg de in de ovenschaal en bak deze afgedekt met aluminiumfolie ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen 20 gram koude in kleine blokjes en schep deze in een kom met broodkruim en door elkaar.
Verwijder de aluminiumfolie van de ovenschaal en verdeel het broodkruimmengsel over de .
Bak de nog ± 8 minuten zonder folie tot de gratineert en het broodkruim bruin wordt.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gevulde paprika met gehakt
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gevulde Paprika met gehakt en garnalen | 1 | Bijgerechten |
Gevulde paprika met gehakt en Italiaanse kruiden | 1 | Stoofschotels |
Gevulde paprika met gehakt en feta | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon en paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon en paneermeel
- boter, bouillon, paneermeel, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en bouillon
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 509 kcal | 25% | 2036 kcal |
Vetten | 38 g. | 54% | 152 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 76 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |