Gevulde paprika's
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gevulde paprika recepten
- Bereiden
- Kookboek van dvi
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Bij de steel aanzetten van de ’s de kapjes eraf snijden.
- Neem het zaad en de zaadlijsten uit de papika’s weg.
- Aan de bovenzijde een dun plakje af snijden zodat ze na het vullen rechtop blijven staan.
- Leg de ’s 5 minuten in water dat tegen de kook aan wordt gehouden.
- Laat ze uitlekken en opdrogen.
- Bak het tot kruimels.
- Strooi er de over en pers de knoflook er boven uit.
- Voeg wat zout, peper en toe.
- Laat alles nog enkele minuten zachtjes bakken.
- Laat het gehaktmengsel afkoelen.
- Roer er 4 eetlepel door en de gare .
- Vul de papika’s met het mengsel.
- Schep op elke vulling nog 1 eetlepel .
- Leg er enkele flintertjes op.
- Plaats de ’s naast elkaar in een beboterde ovenschaal.
- Roer 4 eetlepel , rode en door 2 deciliter kokend water.
- Schenk het mengsel naast de ’s in de schaal.
- Plaats de schaal in de al tot 200 graden Celsius voorverwarmde oven.
- Reken op een oventijd van 20 minuten.
- Leg de ’s op borden.
- Schenk het vocht uit de schaal door een zeefje in een pannetje.
- Breng het opnieuw aan de kook.
- Roer er maïzena en door.
- Laat alles nog even aan de kook komen.
- Klop er daarna een stukje ijskoude (ca. 35 gram) door.
- Neem tijdens het kloppen het pannetje van de warmtebron.
- Geef de saus er apart bij.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gevulde paprika's
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gevulde paprika's | 11 | Ovenschotels |
Gevulde paprika's a-la Elife | 1 | Rijstgerechten |
Vegetarisch gevulde paprika's | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillonpoeder
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en bouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en bouillonpoeder
- bouillonpoeder en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonpoeder
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en bouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 312 kcal | 15% | 1248 kcal |
Vetten | 27 g. | 39% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |