Gevulde paprika's
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Iris80
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- 4 aan de bovenkant opensnijden en de zaadlijsten verwijderen, deze zet je neer op een ingevette ovenschaal.
- De oven voorverwarmen op 180 graden.
Bak het gehakt met , en rul in een grote koekenpan en kook tegelijkertijd de in bouillon. - Maak de laatste paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes.
- Maak de schoon en snijd deze in ringen.
- Snijd de in blokjes en snipper de .
Als het gehakt rul gebakken is, haal je de pan van het vuur. - Bak nu in een andere pan de glazig, de stukjes paprika en even roerbakken en de kort bakken.
- Voeg alles toe aan de pan met gehakt, samen met de en witte in tomatensaus.
- Meng het geheel goed door elkaar op matig vuur.
Als laatste voeg je de gekookte toe, alles weer goed mengen op matig vuur. - Dit is het moment om even af te proeven!
Vul de tot de rand met het -gehakt-mengsel. - Strooi de erbovenop en vervolgens nog 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gevulde paprika's met rijst, gehakt en witte bonen450m
-
Recept
Gevulde paprika430m
-
Recept
Gevulde paprika met gehakt, feta en rijst41u15m
-
Recept
Gevulde paprika's430m
-
Recept
Gevulde paprika met zalm, tomaat, uitjes en prei41u25m
-
Recept
Macaronischotel met prei, champignons, paprika, ham en spekjes440m
Variaties op Gevulde paprika's
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gevulde paprika's | 11 | Groentegerechten |
Gevulde paprika's a-la Elife | 1 | Rijstgerechten |
Vegetarisch gevulde paprika's | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
- bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- kaas en bouillonblokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 572 kcal | 28% | 2288 kcal |
Vetten | 19 g. | 27% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 64 g. | 24% | 256 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |