Gevulde perziken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Maal de amareti of de gedroogde fijn.
  2. Dompel de 5 tellen in koend water en ontvel ze.
  3. Halveer 4 en ontpit ze.
  4. Hol ze uit tot ca 1 1/2 cm van de rand.
  5. Snijd dit uitgesneden vruchtvlees samen met het vruchtvlees van de laatste perzik aan stukjes.
  6. Laat dit uitlekken en prak tot puree.
  7. Klop 1 met 20 gram schuimig.
  8. Klop er de op kamertemperatuur en de abricotbrandy erdoorheen.
  9. Roer dit samen met de amaretti door de perzikpuree.
  10. Schep dit mengsel royaal in de halve en bestrooi met 15 gram .
  11. Zet de in een ingevette lage ovenschaal.
  12. Zet deze in het midden van een voorverwarmde oven van 175 graden C.
  13. tot het meeste vocht uit de perzikpuree in ca. 35 minuten verdampt is.
  14. Maak intussen de melbasaus (recept uit Mijn Receptenboek).
  15. Klop de met de stijf.
  16. Zet de op de bordjes en serveer er de en de melbasaus er apart bij.
25
25
25

Variaties op Gevulde perziken

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde perziken
VariatieAantalGang
Gevulde perziken met hazelnoten en chocolade1Nagerechten
Gevulde perziken1Nagerechten
Gevulde perziken met frambozenroom1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, abricot brandy, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
165 kcal
8%660 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%32 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde perziken