Gevulde pompoen
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van keesgroen
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Was en droog de grondig en snijd er een deksel van ongeveer 4 cm af.
- Verwijder met een lepel de zaadjes, haal het pompoenvlees eruit, maar zorg er wel voor dat er ongeveer 2 cm vlees aan de schil blijft zitten.
- Breng in een kookpot die groot genoeg is voor de , het water met een beetje zout aan de kook en leg de erin.
- Laat op een zacht vuurtje gedurende 30 minuten gaar koken.
- Controleer regelmatig met een vork of de zacht is.
- Haal hem dan uit het kookvocht en leg hem dan ondersteboven in een vergiet, zodat hij kan uitlekken.
- Ondertussen maakt u de vulling.
- Wentel de vleesblokjes lichtjes in de en kleur ze daarna in .
- Laat in een andere pan een moot bruin kleuren en stoof er de gehakte , wortel en goudbruin in.
- Voeg het vlees bij de gehakte groenten.
- Voeg daarna de witte toe en laat op een fel vuur verdampen.
- Hak de fijn en doe ze, samen met het sap, peper, zout en bij het vlees en laat ongeveer 30 minuten stoven op een zacht vuurtje.
- Roer af en toe en snijd het pompoenvlees in dobbelsteentjes van ongeveer 2 cm.
- Voeg ze bij de vlees- en groentenmengsel, samen met de aardappelblokjes en laat nog ongeveer 30 minuten sudderen.
- Breng op smaak met .
- Tien minuten voor het einde van de kooktijd verwarmt u de oven op 200 graden en legt u de er 5 minuten in op een schotel, zodat hij kan opwarmen en het resterende kookvocht verdampt.
- Neem de warme uit de oven en vul hem met gare vulling.
- Serveer hierbij een lichte rode .
Ook lekker om te maken
Variaties op Gevulde pompoen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Labu yang terisi (gevulde pompoen) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 122 kcal | 6% | 610 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 15 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 100 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |