Gevulde runderrollade gevuld met zuidvruchten
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Braadpan
- Pan
- Staafmixer
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Leg alle vruchten in een kom, voeg het sinaasappelsap toe en week de vruchten 2-3 uur.
- Zeef ze dan en vang het vocht op.
- Snijd de en aan repen.
- Hak de , knoflook en geroosterde met de staafmixer fijn, pluk de tijmblaadjes van 5 takjes af en meng dit met het , de gemalen en het geweekte fruit.
- Vraag de slager om de tot een lap open te snijden.
- Bestrooi de vleeslap met zout en verdeel het fruitmengsel erover, maar laat aan 1 kant een strook van 3 cm vrij.
- Rol het vlees in de richting van de strook op en bind het vast met keukentouw.
- Verwarm de oven voor op 150 graden C.
- Verhit in een ovenvaste braadpan de en de oie en braad het vlees in ca. 2 minuten per kant rondom bruin.
- Neem het vlees uit de pan.
- Vul het sinaasappelweekwater aan met water tot 300 mililiter.
- Schenk het bij het braadvet en breng de jus aan de kook.
- Leg de , en de rest van de in de braadpan en leg de rollade erop.
- Lepel de jus erover en zet de pan 50-60 minuten in de oven, lepel elk kwartier wat jus over de rollade.
- Neem het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten nagaren.
- Het is dan rosé van binnen.
- Verwijder de touwtjes en snijd het vlees in plakken.
- Zeef de jus en serveer deze er apart bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gevulde runderrollade met spinazie en ei42u20m
-
Recept
Rosbief met kruidnagels met gevuld appeltjes en knoflookpuree41u20m
-
Recept
Runderrollade met wijnsaus42u30m
-
Recept
Runderrollade met champignons435m
-
Recept
Runderrollade in een jasje41u10m
-
Recept
Siciliaanse vleesrolletjes gevuld met geitenkaas en rozijnen420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 79 kcal | 3% | 474 kcal |
Vetten | 7 g. | 11% | 42 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 42 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |