Gevulde runderrollade met gehakt en wortel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Hak de peterselie zeer fijn.
    Verwijder het velletje van de saucijsjes en vermeng het saucijzendeeg met driekwart van de peterselie en het rauwe eitje.
    Kook 4 van de 6 gedurende 10 minuten in licht gezouten water.
    Leg de runderfilet op tafel en snijd het overdwars open.
    Klap het gesneden vlees zo ver mogelijk open.
    Zo ontstaat een grote lap waarop straks de vulling komt te liggen.
    Strooi over de zo verkregen lap vlees de , en .
    Verdeel het deeg van de saucijsjes over het vlees.
    Leg de halfgekookte wortelen erop en rol het vlees op.
    Bind het geheel op met keukengaren tot een mooie rollade.
    Bestuif het vlees licht met .
    Neem een diepe braadpan en verhit de erin tot deze licht bruin is geworden.
    Braad het vlees rond om licht bruin aan.
    Doe het laurierblad erbij en giet de in de pan.
    Laat het geheel een uur stoven zonder de deksel te lichten
    Snij de over gebleven wortels klein.
    Schil de en verwijder de klokhuizen en snij deze in stukjes.
    Doe een beetje in de koekenpan.
    Voeg de wortel en de appel in plus een scheutje water in de koekenpan.
    En verhit het geheel voeg verder de en de rest van de peterselie toe.
    Laat alles 10 minuten zachtjes sudderen.
    Breng het vocht op smaak met en .
    Neem de rollade uit de pan en leg deze in het folie warm weg.
    Giet het vocht uit de koekenpan door een zeef bij het vocht in de braadpan.
    Aan de kook laten komen en binden met .
    Vocht 5 minuten laten doorkoken.
    Snij de varkensfiletrollade in schijven en drapeer deze op een schaal giet er wat van de saus omheen.
    De rest van de saus serveert u apart.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
171 kcal
8%684 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde runderrollade met gehakt en wortel