Gevulde sinterklaaskoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Om te bestrijken:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef
  • Vormpje

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden C.
  2. Meng de en het en zeef het geheel in een mengkom.
  3. Voeg de overige ingrediënten in de aangegeven volgorde toe en kneed de massa met de mixer tot een glad deeg.
  4. Laat het deeg gedurende 30 min.
  5. rusten in de koelkast.
  6. Rol het deeg uit tot een ca 3 mm.
  7. dikke laag.
  8. Steek met een vormpje ovalen uit het deeg en leg ze op een licht ingevette bakplaat.
  9. Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
  10. Voor de vulling:
  11. Vermeng alle ingrediënten in de aangegeven volgorde in een mengkom.
  12. Mix het geheel met de mixer tot er een schuimige massa ontstaat.
  13. Smeer de vulling tussen de afgekoelde koekjes en plaats ze 30 min.
  14. in de koelkast.
  15. Versiering:
  16. Bestrijk de koekjes met de gesmolten chocolade.
  17. Voor de sinterklaaskoekjes kunt u wat kokosrasp als baard op de zachte chocolade strooien.
  18. Voor de ogen en de neus kunt u chocolade of gekleurde suikerbolletjes gebruiken.
  19. Rol de rode en witte marsepeinop een met bestrooide werkplaats dun uit.
  20. Snijd er monden mutsen en mijters uit en versier hiermee de koekjes.
  21. Met het glazuur kunt u pupillenop de suikerbolletjes aanstippen en op de mijters versieringen spuiten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • bakpoeder, hazelnootpasta, pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker, vanillesuiker, poedersuiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • boter, boter, pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnootpasta en pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in hazelnootpasta en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1916 kcal
95%7664 kcal
Vetten
118 g.
169%472 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
212 g.
81%848 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde sinterklaaskoekjes