Gevulde soesjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor de soezen:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de soezen:
  3. Snijd de in kleine stukjes en doe die samen met 1 decdiliter water en een snufje in een steelpan.
  4. Breng het mengsel aan de kook en roer er vervolgens in een keer de gezeefde door.
  5. Blijf op laag vuur roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat.
  6. Doe het deeg over in een kom en laat het iets afkoelen.
  7. Roer met de mixer een voor een de erdoor.
  8. Voeg het andere ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  9. Blijf nog ca. 1 minuut kloppen tot het deeg mooi glanst en in stukken van de gardes valt, Doe het deeg in een spuitzak met een gladde of kartelmond.
  10. Spuit ca. 10 middelgrote of 20 kleine rozetten op een beboterde bakplaat.
  11. Laat hierbij voldoende tussenruimte, want de soezen worden 2 maal zo groot.
  12. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de soezen in 15 minuten gaar.
  13. De soezen zijn gaar als ze licht aanvoelen.
  14. Knip elke soes in en laat ze nog ca. 3 minuten in de uitgeschakelde oven uitdampen.
  15. Zet de soezen op een taartrooster en laat ze afkoelen.
  16. Bereidingswijze:
  17. Vulling:
  18. Klop de los met de en het .
  19. Meng de geraspte en de erdoor.
  20. Schep het mengsel met behulp van 2 theelepels in de soesjes of doe het met een spuitzak.
  21. Doe nog wat mengsel op de soesjes en strooi er wat geraspte over.
25
25
25

Variaties op Gevulde soesjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde soesjes
VariatieAantalGang
Hartig gevulde soesjes voor buffet1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, mon chou, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
47 kcal
2%940 kcal
Vetten
3 g.
5%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde soesjes