Verwarm de oven voor op hete lucht 180 °C.
Rasp de kaas.
Pluk de blaadjes basilicum.
Rooster de in een droge koekenpan.
Maak de knoflook schoon en snipper deze.
Wrijf in de vijzel de basilicumblaadjes, , en knoflook tot een pasta en meng de kaas erdoor.
Voeg al roerend de toe tot er een smeuïg mengsel ontstaat.
Snijd de kapjes van de tomaten(8) en hol ze uit met een bolletjessteker.
Snijd de mozzarella(1 bol) in plakken en de olijven(2 eetlepels) in ringetjes.
Vul de tomaten(8) met de pesto en de olijven(2 eetlepels), leg een plakje mozzarella(1 bol) op iedere tomaat en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de tomaten(8) circa 15 minuten in de oven.
Verwarm de oven voor op hete lucht 180 °C.
Boen de citroen(1 stuk) schoon en snijd hem in dunne plakken.
Ris de tijmblaadjes en hak ze fijn.
Wrijf de buikholtes van de forellen in met zout(1 stuk), peper(1 stuk) en tijmblaadjes.
Leg de plakjes citroen(1 stuk) in de buikholtes en leg de forellen naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel de vis met olijfolie(1 stuk)(150 milliliter) en strooi de amandelen(25) erover.
Bak de forellen in circa 15 minuten gaar.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
parmezaanse kaas en mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Noten
amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
parmezaanse kaas en mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.