Gevulde tomaten met aardappelpuree en ei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Schil en was de aardappels, snijd ze klein en kook ze ca. 20 minuten in water met wat .
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  3. Was de tomaten en snijd het kapje eraf.
  4. Hol de tomaten uit, laat rondom 0,5 cm vruchtvlees zitten.
  5. Snijd het kapje en het vruchtvlees klein.
  6. Meng de helft van de en de knoflook.
  7. Breng op smaak met , en .
  8. Schep het mengsel in een grote vuurvaste schaal.
  9. Leg de tomaten erop en breng de binnenkant op smaak met en .
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  11. Giet de aardappels af, schenk de erbij en stamp alles fijn.
  12. Verhit de .
  13. Fruit daarin de rest van de ui en de knoflook.
  14. Roer de ui en de knoflook door de puree.
  15. Breng op smaak met en .
  16. Vul de tomaten met de puree en druk er een kuiltje in.
  17. Bak de tomaten 20-25 minuten in de oven.
  18. Breek 10 minuten voor het einde van de baktijd een voor een de in de kuiltjes.
  19. Leg hierop de plakken spek.
  20. Bak op dezelfde tijd verder.
  21. Maak de borden op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
458 kcal
22%1832 kcal
Vetten
37 g.
53%148 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde tomaten met aardappelpuree en ei