Gevulde varkensfilet met olijven en feta

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Braadpan
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
    Maak de schoon en snij deze fijn.
    Kruimel de in kleine stukjes.
    Pers de uit en bewaar het sap.
    Wijf in een vijzel de knoflook en met 2 eetlepels fijn.
    Voeg de paprikapoeder en poeder toe en wrijf dit er ook door.
    Breng het geheel op smaak met en en wrijf het geheel tot een homogene kruidenpasta.
    Snij de aan de lange zijde open en laat de helften aan elkaar zitten.
    Klap het vlees open en bestrijk dit met de knoflook pasta.
    Verbrokkel de en verdeel deze ook boven op het vlees.
    Strooi de er bovenop.
    Rol het vlees strak op en bind vast met keukengaren dicht.
    Zorg ervoor dat de vulling goed blijft zitten.
    Leg de filet in een schaal en besprenkel hem met het citroensap.
    Dek de schaal af en zet de voor 6 uur in de koelkast om het geheel te marineren.
    Verhit een scheut in een braadpan en braad de filet rondom licht bruin.
    Voeg vervolgens de toe.
    Verlaag de hittebron dat het geheel heel zachtjes kookt.
    Stoof de filet in 45 minuten gaar met de deksel op de pan.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
540 kcal
27%2160 kcal
Vetten
25 g.
35%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde varkensfilet met olijven en feta