Gevulde varkenshaas met prei uit de oven
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
Schil en snijd de aardappels in vieren.
Kook de aardappels in de pan met water in circa 20 minuten gaar.
Prei uit de oven:
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Snijd de meest donker groene bladeren van de prei en gebruik ze eventueel voor bouillon.
Halveer het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in de lengte en snijd de prei in halve ringen.
Kook de prei in circa 3 minuten beetgaar en giet de prei af.
Vet een ovenschaal in met een scheutje olie.
Vul de schaal met prei, leg er kaas en ham overheen en breng op smaak met zout en peper.
Bak in de oven in circa 15 minuten zacht en gaar.
Varkenshaasjes:
Brokkel of snijd de roquefort in stukjes.
Snijd de varkenshaasjes doormidden.
Prik de helften, aan de snijkant, in de lengte in met een mes en draai het mes rond.
Maak de holtes met een steel van een houten lepel groter.
Vul de holtes met blauwschimmelkaas en maak ze dicht met een cocktailprikker.
Verhit olie in een koekenpan en bak de varkenshaas om en om bruin.
Breng op smaak met zout en peper.
Gaar het vlees op laag vuur, met deksel op de pan, circa 5 minuten.
Peterselie-aardappels:
Pluk en hak de peterselie fijn.
Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Meng de aardappels met de boter en peterselie.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Varkenshaas met gevulde champignons en courgette41u15m
-
Recept
Gevulde varkenshaas met sinaasappelsaus41u20m
-
Recept
Gegrilde gevulde varkenshaas450m
-
Recept
Varkenshaas met preisaus en gekarameliseerde witlof41u
-
Recept
Chilli varkenshaas430m
-
Recept
Varkenshaas Mediterrano met romige pasta425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas en klontje boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, roquefort, klontje boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas en klontje boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 870 kcal | 43% | 3480 kcal |
Vetten | 71 g. | 102% | 284 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 51 g. | 19% | 204 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |