Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Venkel schoonmaken en halveren.
  3. De binnenste blaadjes neem je uit de venkel en snijdt ze fijn.
  4. Je hebt nu vier uitgeholde venkeldelen.
  5. Doe de venkeldelen in gezouten water tot ze net onder staan en blancheer ze.
  6. Haal de venkel uit het water.
  7. De pan met het kookwater niet leeggieten.
    schoonmaken en fijn raspen en vermengen met de uitgeperste halve knoflookteen, mag natuurlijk ook meer knoflook zijn.
  8. Meng de en de fijngesneden binnenste venkelblaadjes en de zure , , en nu door het peen en knoflookmengsel en vul daarmee de .
  9. Doe de in een ovenschaal en strooi de kaas erover heen en wat van het kookwater dat je niet had weggegooid giet je in de ovenschaal naast de venkelhelften.
    Ongeveer 15 minuten in de oven en je heerlijke groentegerecht is klaar!
  10. Eventueel bestrooien met wat peterselie of ander groen.
25
25
25

Variaties op Gevulde venkel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde venkel
VariatieAantalGang
Gevulde venkel met gerookte forel1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • goudse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en goudse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in goudse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en goudse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • goudse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
99 kcal
4%198 kcal
Vetten
8 g.
11%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde venkel