Gevulde wijnbladeren

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Hulpmiddel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  3. Vet de ovenschaal in.
  4. Bereidingswijze:
  5. Verhit de olie en bak het gehakt, de en de 5 minuten tot het vlees bruin is.
  6. Roer de , en de erdoor.
  7. Het geheel ca. 3 minuten bakken en met op smaak brengen.
  8. De wijnbladeren met de glimmende kant naar beneden op het werkvlak leggen.
  9. Met een lepel iets van de vulling op elk blad doen en oprollen.
  10. De rolletjes met de naad naar beneden in de ovenschaal leggen.
  11. Voor de saus de , de bouillon en de mengen en over de wijnbladrolletjes gieten.
  12. Afgedekt in de oven ca. 30 minuten bakken.
  13. Lekker met een paprikasalade.
  14. Serveertips:
  15. Als er geen wijnbladeren verkrijgbaar zijn, kun je ook koolbladeren gebruiken.
25
25
25

Variaties op Gevulde wijnbladeren

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde wijnbladeren
VariatieAantalGang
Gevulde wijnbladeren1Bijgerechten
Dolmadakia (gevulde wijnbladeren)1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
71 kcal
3%284 kcal
Vetten
4 g.
5%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde wijnbladeren