Gewone risotto

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalot en knoflook in fijne stukjes.
  2. Verhit de in de pan en bak de en de knoflook op een laag vuurtje glazig (ongeveer 4 minuten).
  3. Niet laten kleuren.
  4. Als de uien glazig zijn, doe je de rijst erbij en laat deze gedurende 2 minuutjes de olie opnemen.
  5. De rijst zal nadien tijdens het kookproces veel meer vocht kunnen opnemen en dus romiger zijn.
  6. Voeg er een klein beetje hete of bouillon aan toe (totdat de rijst net onderstaat, maar zeker niet meer - liever te weinig dan te veel).
  7. Laat op een zacht vuurtje de rijst het vocht opnemen.
  8. Roer slechts sporadisch - om aanbakken te vermijden.
  9. Teveel roeren zou teveel zetmeel losmaken van de rijst en er geen smeuige massa van maken maar een harde rijstkoek.
  10. Kruid met zout en een paar draaien zwarte peper.
  11. Regel het vuur zodat de rijst doorprutteld maar niet te snel gaar wordt.
  12. Als de massa droogt wordt, schep je wat bouillon of witte bij.
  13. Geef elke schep vocht de tijd om langzaam in de rijst te dringen.
  14. De rijst mag niet gaan 'zwemmen' in vocht.
  15. De risotto is klaar als de rijst zacht is, maar nog enigsinds beet heeft (ongeveer 20 minuten).
  16. Zet de pan van het vuur en roer er een klontje onder.
  17. Dit zal het kookproces stoppen.
  18. Roer er de gemalen of geschaafde bij.
  19. Zet het deksel direct terug op de pan en laat 3 minuutjes wachten.
  20. Dien onmiddellijk op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • parmezaanse kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas en boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
118 kcal
5%1180 kcal
Vetten
11 g.
16%110 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gewone risotto