Gluten- en lactosevrije kersenvlaai

Ingrediënten

+ -
print

Vulling:

Garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Spuitzak
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Het Deeg:
    Doe de bloem, gist, lactose vrije boter, de suiker, het ei en een snufje zout in een beslagkom en mix het deeg terwijl je de melk toevoegt tot een mooi egaal deeg.
  2. Het deeg blijft een beetje plakkerig, voeg nog wat meel toe om het consistent te krijgen (niet te droog).
  3. Dek de kom af met een natte doek en laat het deeg rusten op een warme plaats.

    Zet de oven aan op 190 graden.

    Als het deeg goed aan het rijzen is leg je het op een vel bakpapier.
  4. Je overdekt het met een tweede vel bakpapier en rolt met een deegroller het deeg rond en plat.
  5. Haal het bovenste vel bakpapier weg.
  6. Net zolang totdat het in de vorm past.
  7. Drapeer het deeg voorzichtig in de vorm (het beste kun je de vorm erop zetten en met bakpapier en al omdraaien).
  8. Haal het overtollige deeg weg langs de rand.
    Zet het in de oven (maximaal 20 minuten).
  9. Als het deeg mooi loslaat van de rand en de kleur goudbruin is is het baksel klaar.

    Ondertussen scheid je de van de siroop.
  10. Vang de siroop op.
  11. Neem 250 ml van dit sap.
  12. Doe een klein beetje in een kommetje met de , maak van de een los papje.
  13. De rest doe je in een pannetje en breng je aan de kook.
  14. Als het vocht kookt doe je net zoveel erbij totdat je een gelei dikke brei wordt.
  15. Roer goed onder het bijschenken en blijf roeren totdat alles goed doorgekookt is.
  16. Kook een minuutje door.
  17. Voeg deze gelei weer toe aan de en meng goed door.

    Haal je vlaaibodem uit de oven.
  18. Schenk het mengsel en gelei op de bodem totdat deze geheel is bedekt.

    Klop de , voeg eventueel wat klopklop toe om de mooi stijf te houden, en doe dit mengsel in een spuitzak.
  19. Garneer de vlaai met mooie toefjes.
  20. Schraap met een mes wat van de chocolade reep en doe dit schraapsel op de .

    Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • gist en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ghee en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in ghee en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
641 kcal
32%641 kcal
Vetten
7 g.
11%7 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
109 g.
42%109 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%7 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gluten- en lactosevrije kersenvlaai