Glutenvrije oliebollen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Krenten en/of rozijnen, onder water, op laag vuur wellen.
    met de en de in een beslagkom oplossen.
    Gistmengsel 20 minuten op een warme plek zetten.
    Bloem (glutenvrije ) in een schone emmer zeven en melkoplossing er in schenken.
    en de ander ingrediënten er door mengen.
    Dit beslag 3 minuten goed mengen.
    Potporie er door mengen
    Laten rijzen tot het dubbele volume in de emmer
    Erg belangrijk dat het heet gebakken wordt.
    Olietemperatuur moet 180 graden C zijn.
    Baktijd is 7 minuten.
    Rijkelijk bestrooien met poedersuiker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in broodmix en gist
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kwark en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Glutenvrije oliebollen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Beste oliebollen recept ooit. Smaken nog lekkerder dan glutenvolle.
Irene 26 november 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
11806 kcal
590%11806 kcal
Vetten
319 g.
456%319 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1793 g.
689%1793 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
80 g.
88%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Glutenvrije oliebollen