Goedkope lekkere luchtige taartbodem

Ingrediënten

+ -
print

Voor de taartbodem:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet bakvorm in met of boter.
    Verwarm de oven op 180 graden celsius.
    Splits de in twee bakken.
    Mix dan het eiwit met de erbij stijf.
    Mix dan het eigeel zachtjes tot er belletjes onstaan en stop dan.
    Pak het eigeel en doe daar 1/3 deel en bij.
    Roer dat met een spatel naar één kant. (altijd een richting op roeren zodat het luchtig blijft)
    En roer dan de rest van het en en er doorheen.
    Als het een gladde massa is, roer dan het eiwit erdoor.
    Als het een glade massa is, doe dan het beslag in de bakvorm.
    Zet het in de oven en zet de wekker op 20 minuten.
    Als het klaar is, haal het dan uit de oven, leg er een theedoek over heen en laat het afkoelen.
    Haal het dan uit de bakvorm en laat het 10 minuten afkoelen.

    En klaar is de taartbodem.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Goedkope lekkere luchtige taartbodem heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Hoe groot moet de bakvorm zijn. Waar moet de taart staan in de oven in het midden ?
Elles Wind 26 februari 2016
Ik heb geen reactie maar een vraag. Wij zijn ook een taart aan het maken met een eiwit bodem. Nu zijn wij vergeten de suiker erdoorheen te doen en is de bodem al gebakken. Is hier nog een oplossing vo... Lees reactie
Tessa 19 april 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
499 kcal
24%5988 kcal
Vetten
7 g.
10%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Goedkope lekkere luchtige taartbodem