Goelasj

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Het vlees in blokjes snijden van 2 cm doorsnede.
  2. Meteen als dat nodig mocht zijn, zeentjes of teveel aan vet verwijderen:
  3. een beetje vet smaakt wel goed.
  4. Wat erop druppelen en met bestuiven.
  5. In een braadpan met dikke bodem de verhitten.
  6. Hierin het vlees bruin bakken onder af en toe omscheppen.
  7. Intussen de gepelde en grof gesneden , en geperste meebakken.
  8. Pas wanneer het vlees en de bruin zijn, het vuur temperen en , rode , het zakje aardappeltjes, , , en toevoegen.
  9. Het vlees mag niet helemaal met saus bedekt zijn.
  10. Met een deksel op de pan gaar laten sudderen.
  11. Dat duurt voor varkensvlees circa 90 min en voor rundvlees circa 3 uur.
    Af en toe omroeren tijdens het sudderen.
  12. Als er teveel vocht verdampt is wat of rode toevoegen.
  13. Voor het opdoen de dikte bekijken.
  14. Koffiemelk of toevoegen, aangemengd met , dan nog wel even door laten koken om de goed gaar te maken.
  15. Naar smaak nog wat toevoegen om het pittiger te maken.
  16. Serveer met rijst:
  17. bijvoorbeeld basmati of pandan rijst.
  18. Eet smakelijk!

    Voor 2 personen kan natuurlijk de helft van dit recept worden klaargemaakt maar goelasj is ook de volgende dag nog smakelijk.
  19. Een restje kan ook verdund worden met bouillon tot goelasjsoep, of ingevroren worden.
  20. Het is het best om een keuze te maken tussen de vleessoorten, liever niet mengen, omdat ze dan ongelijk gaar worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine en sambal
  • wijn en sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine en sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
647 kcal
32%2588 kcal
Vetten
38 g.
54%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Goelasj