Meteen als dat nodig mocht zijn, zeentjes of teveel aan vet verwijderen:
een beetje vet smaakt wel goed.
Wat erop druppelen en met bestuiven.
In een braadpan met dikke bodem de margarine(80 gram) verhitten.
Hierin het vlees bruin bakken onder af en toe omscheppen.
Intussen de gepelde en grof gesneden uien(6), paprika(1 stuk)(1 stuk) en geperste knoflook(1 stuk) meebakken.
Pas wanneer het vlees en de uien(6) bruin zijn, het vuur temperen en water(2 deciliter), rode wijn(1 scheut), het zakje aardappeltjes, zout(1 snufje), peper(1 stuk), paprikapoeder(1 eetlepel) en tomatenpuree(1 blikje) toevoegen.
Het vlees mag niet helemaal met saus bedekt zijn.
Met een deksel op de pan gaar laten sudderen.
Dat duurt voor varkensvlees circa 90 min en voor rundvlees circa 3 uur.
Af en toe omroeren tijdens het sudderen.
Als er teveel vocht verdampt is wat water(2 deciliter) of rode wijn(1 scheut) toevoegen.
Voor het opdoen de dikte bekijken.
Koffiemelk of koffieroom(0,125 liter) toevoegen, aangemengd met bloem(2 eetlepels)(1 eetlepel), dan nog wel even door laten koken om de bloem(2 eetlepels)(1 eetlepel) goed gaar te maken.
Naar smaak nog wat sambal(1 stuk) toevoegen om het pittiger te maken.
Serveer met rijst:
bijvoorbeeld basmati of pandan rijst.
Eet smakelijk!
Voor 2 personen kan natuurlijk de helft van dit recept worden klaargemaakt maar goelasj is ook de volgende dag nog smakelijk.
Een restje kan ook verdund worden met bouillon tot goelasjsoep, of ingevroren worden.
Het is het best om een keuze te maken tussen de vleessoorten, liever niet mengen, omdat ze dan ongelijk gaar worden.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine en sambal
Gluten
wijn en sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine en sambal
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.