Gordon Ramsay's risotto met paddenstoelen
- Herkomst Italie
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van AmsterdamBoomer
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Breng de bouillon aan de kook (liefst vers getrokken, of 1 blokje voor een 0,5 liter per 750 ml gebruiken) en laat pruttelen in de pan.
Verhit 1 eetlepel in een hoge pan en voeg de gesnipperde toe en glaceer in 2 a 3 minuten.
Voeg de toe en glaceer verder voor ongeveer 2 minuten.
Roer de erdoor op een matig vuur tot de rijst glazig is(ongeveer 2 minuten).
Voeg de witte wijn en hetkKorianderzaad toe op een iets hoger vuur en kook tot de wijn is opgenomen.
Voeg dan een opscheplepel van kokende bouillon toe en kook verder tot deze is opgenomen.
Hierna voeg je elke keer een soeplepel bouillon toe tot deze zacht kokend is opgenomen. - De rijst moet beetgaar zijn en hoort vochtig en romig te blijven.
Proef en voeg zout en peper toe naar smaak.
Doe 2 eetlepes in een koekenpan die warm is en voeg de paddenstoelen toe. - Bak ze op matig vuur tot ze zacht zijn (licht gekleurd en geglaceerd.
- Voeg zout en peper toe.
Voeg de paddenstoelen hierna aan de risotto toe.
Roer 2 eetlepels door de risotto.
Schep de risotto op de borden en maak het af door de geraspte en de erover te strooien.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- mascarpone en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 405 kcal | 20% | 1620 kcal |
Vetten | 14 g. | 21% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 40 g. | 15% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |