Gosht dopiaza (Lamsvlees met uien)
- Herkomst India
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snijd deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snijd deze in plakjes.
Schil de en rasp deze fijn.
Ontdoe de pepers van zaad en zaadlijsten en snijd de pepers in ringetjes.
Snijd het vlees in blokjes van 4 cm. - Verwijder vetrandjes en zenen.
Pureer 1 ui tot pasta in een blender.
Doe de pasta in een kom met het vlees en meng goed.
Smelt de in een grote pan met dikke bodem.
Voeg de blokjes vlees toe en schroei ze aan alle kanten dicht.
Snipper intussen de andere fijn.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan in een kom en zet het apart.
Voeg de , knoflook en gember aan de pan toe en fruit ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
Meng intussen de gemalen specerijen met en .
Voeg dit mengsel al roerende aan de pan toe, draai het vuur lager en voeg ook het vlees weer toe.
Voeg de bouillon toe, roer goed en breng aan de kook.
Temper het vuur en laat afgedekt 40 minuten zacht stoven.
Voeg de , fenegriek en toe en stoof nog 5-10 minuten tot het vlees gaar is.
Serveer het gerecht warm.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
- yoghurt en runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ghee en yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- ghee en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 46 kcal | 2% | 184 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |