Goulash
- Herkomst Hongarije
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Goulash recepten
- Bereiden
- Kookboek van christina57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in grove stukken.
- Snijd de grof.
- Snijd de paprika in blokjes van ca. 2 cm.
- Verwijder het velletje van de knoflook en snijd 2 teentjes in plakjes, de rest van de knoflook gaat er later met de knoflookpers door.
- ontvellen en in partjes snijden (ontvellen even inkruisen van de en opkoken in heet water) Bak het spek uit.
- Neem het gebakken spek uit de pan.
- In het vet wat uit de spek is gekomen wordt het gerecht gemaakt (te weinig vet voeg margarine of olie toe) Kruid het vlees met en .
- Nu het vlees flink aanbraden.
- Neem het vlees uit de pan.
- Bak de in hetzelfde vet goudbruin.
- Voeg de knoflookplakjes toe (bak deze kort mee).
- Doe het vlees en de gebakken spek terug in de pan.
- Zet het vuur nu laag en voeg de toe.
- Vervolgens de goulashkruiden, en de majoraan en laat deze kruiden ca 1 minuut meebakken.
- Vervolgens de ontvelde en in blokjes gesneden toevoegen.
- Voeg nu de paprikablokjes toe.
- Afblussen met ca. 1 kopje gele en 1 kopje water. (doseer matig, is gauw teveel aan vocht) De goulash mag in het begin nog niet helemaal onder het vocht staan want er komt nog genoeg vocht uit de paprika en de .
- Proeven.
- Het sap moet licht zurig aanvoelen in de keel, een soort uch-effect.
- Naar smaak maggiblokjes toevoegen, eventueel wat , (maar wees hier voorzichtig mee het is ook gauw te zoet).
- Dan nog eventueel wat en .
- Proeven is het grote geheim van dit recept.
- Het geheel op een laag vuur laten pruttelen ca. 5 tot 6 uur Tussendoor ook nog maar eens proeven of de juiste smaak nog aanwezig is.
- Dit gerecht is het lekkerst als je het een dag van tevoren bereidt dan zijn de kruiden er goed ingetrokken.
- Voordeel hiervan dat je ook het vet eraf kan scheppen.
- Tot slot binden met of aardappelmeelpapje, net wat je gewend ben.
- Serveren met witte rijst.
- Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Stoofschotel Goulash 243u15m
-
Recept
Goulash42u45m
-
Recept
Goulash43u
-
Recept
Goulash met witte kool42u10m
-
Recept
Mexicaanse goulash42u
-
Recept
Goulash met fruitcocktail41u30m
Variaties op Goulash
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Goulash | 23 | Vlees |
Hongaarse goulash | 9 | Stoofschotels |
Goulashsoep | 8 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn, suiker, maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 696 kcal | 34% | 4176 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 90 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 98 g. | 37% | 588 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |