Grand Marnier-soufflé
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Bakplaat
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Klop met een mixer de , het hele ei en 1 eidooier tot een bleekgeelmengsel.
- Roer de erdoor en klop langzaam de en de erdoor.
Doe het mengsel in een steelpan met dikke bodem en zet op matig vuur en breng al kloppend langzaam aan de kook, tot er een dikke gladde saus ontstaat. - Zet het vuur laag en laat 2 minuten pruttelen.
- Blijf kloppen.
- Haal de pan van het vuur en klop de rest van de eidooiers er een voor een door.
- Laat een beetje afkoelen.
- Klop het sinaasappelraspel en de erdoor.
Was en droog ondertussen de gardes van de mixer. - Doe alle eiwitten in een schone vetvrije kom en klop ze met de mixer op een lage stand schuimig.
- Klop de cremotart erdoor en blijf kloppen tot zich stijve pieken vormen.
Klop een aantal eetlepels eiwit door de vanillesaus en doe deze bij de rest van de eiwitten. - Spatel alles in een achtvormige beweging voorzichtig door elkaar.
Vet een soufflèschaal van 1,75 liter in met boter en bestrooi met wat . - Schep het soufflémengsel in de schaal.
- Zet de schaal op een hete bakplaat en bak de soufflé 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden celsius, of tot hij gerezen en goudbruin is.
- Bestuif met en serveer direct.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 146 kcal | 7% | 584 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 3% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |