Gravad laks

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Begin met de zalm ten minste 2 dagen voor dat je het wil eten.
  2. Je hebt het liefst twee stukken zalm nodig die netjes op elkaar passen.
  3. Mix het , de , de en de korrels.
  4. Leg een laagje van deze mix op de bodem van een schaal waar de twee zalm stukken precies in passen.
  5. Leg één van de zalmstukken met de vel naar beneden in de schaal.
  6. Bedek de zalm met een ruime laag van de mix.
  7. Leg de tweede stuk zalm op de eerste met de vel naar boven.
  8. Bedek dit weer met een laagje van de mix.
  9. Dek alles af met huishoudfolie en leg er een flink gewicht op (bijvoorbeeld een plankje met wat conserveblikken).
  10. Laat het geheel ten minste twee dagen in de koelkast.
  11. Keer de "zalm sandwich" een aantal keer om.
  12. Het zout zal vocht uit de zalm onttrekken waardoor de mix langzaam oplost.
  13. Maak van de ingrediënten van de saus een mayonaise voor bij de dungesneden plakjes Gravad lax.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • dijon mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, dijon mosterd, wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gravad laks heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoe zet ik de zalmfilets gedurende twee dagen onder druk? : Neem twee eikenhouten plankjes (ca 50 x 20 cm) afhankelijk van koelkastbreedte. Boor op de 4 hoeken van de planken een gat (ca 6 mm doorsne... Lees reactie
Louk Koopmans 26 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
68 kcal
3%272 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gravad laks