Griekse spinazierolletjes

Ingrediënten

+ -
print

8 vellen filodeeg, anders: bladerdeeg

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Oven
  • Bakpapier
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden C.
  2. Pel de en knoflook en snipper deze.
  3. Verhit de olijolie in een wok en fruit hierin de knoflook en de 2 minuten.
  4. Voeg de toe en bak ze 2 minuten mee totdat ze mooi gekleurd zijn.
  5. Schep de erdoor en roerbak deze totdat de groente geheel geslonken is.
  6. De allergenen zijn er dan uit, en ook voor allergische mensen is het recept goed te eten.
  7. Meng , , citroenrasp en peterselie, verkruimelde en paneermeel erdoor en laat alles afkoelen.
  8. Bestrijk de deegvellen met de gesmolten .
  9. Schep onderaan elk deegvel 1/8 deel van de spinazievulling en rol het op.
  10. Plak de deegrand vast met een beetje water en leg het rolletj in een ingevette of met bakpapier beklede ovenschaal.
  11. Doe nu hetzelfde met de rest van de vellen deeg en de vulling.
  12. Bestrijk de bovenkanten van de rolletjes in de ovenschaal met de overige gesmolten .
  13. Bak ze in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  14. Serveer dit gerecht met een Griekse salade van sla met tomaten, komkommer en olijven.
  15. Lekker met ciabatta of zelfgebakken stokbrood met zeezout en mediterrane kruiden.
25
25
25

Variaties op Griekse spinazierolletjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Griekse spinazierolletjes
VariatieAantalGang
Griekse spinazierolletjes1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie en filodeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
21150 kcal
1057%84600 kcal
Vetten
1673 g.
2390%6692 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Griekse spinazierolletjes