Griesmeel-abrikozenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Maal of rol de amaretti of de gedroogde tot kruim.
  2. Maak in een roestvrijstalen pan de , de druivensuiker, 1 zakje in 2 deciliter heet water op en matig vuur met een houten lepel aan de kook en blijf roeren tot de is opgelost en de siroop helder is.
  3. De siroop mag niet verkleuren.
  4. Laat de siroop in een bak koud water afkoelen.
  5. Halveer de en ontpit ze.
  6. Leg de in de suikersiroop.
  7. Pocheer ze op een laag vuur ca. 5 minuten op een laag vuur tot ze zacht, maar nog stevig zijn.
  8. Laat ze boven een kom uitlekken.
  9. Leg de in een ingevette lage ovenschaal.
  10. Breng de aan de kook, strooi er geleidelijk al roerend de en een snufje in.
  11. Laat de pap al roerend in 5 minuten op een laag vuur gaar en dik worden.
  12. Klop de los met de en roer van het vuur af de , de en de door de griesmeelpap.
  13. Roer het slagroommengsel door en schep dit over de .
  14. Bestrooi de bovenkant met het amarettikruim.
  15. Laat de griesmeelschotel in het midden van een voorverwarmde oven op 250 graden C.
  16. in 10 minuten bruin kleuren.
  17. Verhit al roerend de met 2 eetlepels van de gebruikte suikersiroop en zeef deze.
  18. Serveer de saus apart bij de -abrikozenschotel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, slagroom, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
940 kcal
47%3760 kcal
Vetten
38 g.
55%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
70 g.
27%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
66 g.
73%264 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Griesmeel-abrikozenschotel