Griesmeel-Kwarktaartje met bessensap

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Aluminiumfolie
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Beboter de springvorm en bestrooi met de beschuit.
  3. Klop de eiwitten stijf.
  4. Klop de dooiers los en meng met de boter, kwark, , , en citroenrasp.
  5. Spatel de stijfgeslagen eiwitten voorzichtig door het kwarkmengsel.
  6. Schep de er door.
  7. Schenk het mengsel in de vorm en bak dit 20 minuten in het midden van de oven.
  8. Verlaag dan de temperatuur naar 160 graden C.
  9. en bak de taart nog ca.
  10. anderhalf uur tot het mengsel gestold is.
  11. Als de bovenkant te donker wordt de taart bedekken met aluminiumfolie.
  12. Maak ondertussen van het bessensap een saus.
  13. Voeg naar smaak toe.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • margarine en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
488 kcal
24%2928 kcal
Vetten
20 g.
29%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%162 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
30 g.
33%180 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Griesmeel-Kwarktaartje met bessensap