Griesmeelbolletjes met kiwi
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
Bereidingswijze
- Week de in ruim koud water.
- Breng de en de kort aan de kook.
- Strooi het onder voortdurend roeren erdoorheen.
- Laat het geheel ca. 3 minuten zachtjes koken en laat het geheel een beetje afkoelen.
- Druk het aangehangende vocht uit de en los hem op in de hete .
- Zet de 45 minuten koud weg, roer er af en toe doorheen.
- Klop de stijf en voeg tijdens het kloppen de toe.
- Spatel de door de en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
- Roer het en 2 eetlepels door de .
- Schil de en snijd ze in schijfjes.
- Verdeel de kiwischijfjes over 4 schaaltjes en druppel de honingmarinade eroverheen.
- Steek met een verwarmde ijsschep ca. 8 bolletjes uit de .
- Leg de bolletjes naast de kiwischijfjes op de schaaltjes.
- Garneer de bolletjes met de geraspte citroenschil, de citroenpartjes en de melisse.
- Strooi er 1 theelepel overheen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kiwi-ijs44u15m
-
Recept
Kiwi smoothie410m
-
Recept
Zomerse eierkoek met kiwi en aardbeien415m
-
Recept
Tiramisù met kiwi en witte chocolade44u30m
-
Recept
Kiwi-cocos coupe415m
-
Recept
Hangop met kiwi-limoensalsa410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
- suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, suiker, poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 199 kcal | 9% | 796 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |