Griesmeelpudding met bessen-frambozensaus voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Breng de met de aan de kook.
- Meng het griesmeel met de .
Roer het griesmeelmengsel al roerende in de en laat 3 minuten doorkoken. - Roer regelmatig.
Spoel de cakevorm om met koud water. - Laat de vorm goed uitlekken, maar droog niet af!
- Schenk de pudding in de vorm, dek de vorm af met vershoudfolie en laat afkoelen.
- Zet de vorm minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Breng in een steelpan het bessensap met de en de aan de kook. - Laat op matig vuur tot de helft inkoken.
- Neem de pan van het vuur en voeg de toe.
Maak de rand van de pudding los en leg een platte schaal op de vorm.
Stort de pudding erop, schep een beetje van de nog warme of afgekoelde saus op de pudding en bestrooi met de .
Snijd de pudding met een nat, warm mes aan plakken en serveer de rest van de saus er apart bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Griesmeelpudding met frambozensaus44u20m
-
Recept
Mango-yoghurtmousse met frambozensaus42u
-
Recept
Citroentiramisu met bosvruchten voor buffet450m
-
Recept
Kwarkmousse met blauwe bessen voor buffet430m
-
Recept
Beierse crème met frambozensaus435m
-
Recept
Roompudding met frambozensaus44u40m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 155 kcal | 7% | 1550 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 50 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 100 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 10 g. | 11% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |