Griesmeelpudding met bessensap

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan met dikke bodem de met de helft van de citroenschil tegen de kook aan en laat 10 minuten zachtjes trekken.
  2. Meng in een kommetje het met de helft van de .
  3. Neem de citroenschil uit de en voeg al roerende het toe tot de pap bindt.
  4. Laat hem nog 8 minuten op laag vuur koken.
  5. Spoel een puddingvorm (1 liter) om met koud water, schenk de griesmeelpap erin, laat hem afkoelen en daarna in de koelkast in 1-2 uur opstijven.
  6. Breng in eeen pan de bessensap met 1 deciliter water, het en de rest van de citroenschil aan de kook en laat het sap 10 minuten op laag vuur intrekken.
  7. Verwijder het en de citroenschil en los de rest van de op in het bessensap.
  8. Roer in een kopje het met 1 eetlepel water tot een glad papje en voeg dit al roerende aan het sap toe.
  9. Blijf roeren tot een glad gebonden saus en laat die afkoelen.
  10. Stort de griesmeelpudding en schenk er een beetje bessensapsaus over.
  11. Geef de rest van de saus er apart bij.
25
25
25

Variaties op Griesmeelpudding met bessensap

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Griesmeelpudding met bessensap
VariatieAantalGang
Griesmeelpudding met bessensap1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
144 kcal
7%864 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
23%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Griesmeelpudding met bessensap