Griesmeelrepen met bessensapsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Koekenpan
  • Pan
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Breng de , met 3 eetlepels , de en de aan de kook.
    Roer het erdoor en laat 5 minuten wellen op laag vuur.
    Neem de pan van het vuur en verwijder de .
    Splits het en roer de eidooier door de .
    Klop het eiwit met een snufje stijf en voeg daarbij geleidelijk 2 eetlepels toe.
    Spatel het eiwit door het griesmeelmengsel.
    Vet een ovenschaal 20 x 20 cm in met en strijk het griesmeelmengsel erin, laat afkoelen.
    Roer de custard glad met 3-4 eetlepels rood vruchtensap.
    Breng 250 ml rood vruchtensap met 2 eetlepels aan de kook, roer de aangemaakte custard erdoor en kook ca, 1 minuut door op laag vuur, voeg de toe en laat ze ontdooien, houd de saus apart.
    Rooster het goudbruin in een droge koekenpan, neem uit de pan.
    Stort de griesmeelplak uit de ovenschaal en snijd hem in 8- 12 repen.
    Verhit 2 eetlepels in een pan en bak de griesmeelrepen hierin aan beide zijden,
    Serveer met de bosbessensaus en amndelschaafsel en bestrooi met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Griesmeelrepen met bessensapsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Leuk idee om plakken te maken. Griesmeelpudding was favoriet vroeger met bessensap en slagroom.
browney 17 februari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
360 kcal
18%1440 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Griesmeelrepen met bessensapsaus