Vet 4 hittebestendige vormpjes of kopjes (ca. 125 milliliter inhoud) en bestrooi met de .
Hak de chocolade grof.
Breng de melk(350 milliliter) met 2 eetlepels suiker(2 eetlepels)(1 stuk), de vanillesuiker(1 zakje) en wat kaneelpoeder(1 stuk) aan de kook.
Strooi het griesmeel er doorheen en laat op laag vuur al roerende 2-3 minuten zachtjes koken.
Neem van het vuur.
Splits de eieren(2).
Roer de eidooiers een voor een door de warme griesmeelpap.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout(1 stuk) in een vetvrije kom.
Spatel het eiwit voorzichtig door de griesmeel.
Verwarm de oven voor tot 175 graden celsius.
Verdeel de helft van de griesmeel over de vormpjes.
Bestrooi elk portie met 1/4 van de chocolade.
Verdeel de rest van de griesmeel over de chocolade.
Bak 20 minuten in de oven en serveer direct.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
Suiker
suiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
boter om in te vetten en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten en melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter om in te vetten en melk
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.