Griezelkoekjes (Halloween)
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van wiccanrecepten
- Schrijf een review
Ingrediënten
printOngeveer 100 stuks:
Voor het deeg:
Heeft u een buisje Dr. Oetker Vanille-aroma: gebruik dan 3 druppels
Keukenspullen
- Mixer
- Mengkom
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Vet drie bakplaten in met boter of met de Dr.
- Oetker Bakspray.
- Verwarm de oven voor.
- Meng het met het bakpoeder en zeef het in een mengkom.
- Voeg de overige ingrediënten voor het toe.
- Kneed het met de mixer (deeghaken) tot een glad .
Bestuif het werkblad met een laagje . - Verdeel het in drie grote stukken en rol ze stuk voor stuk uit tot een dunne lap.
- Bestuif ook de deegstekertjes met een beetje .
- Steek de spookfiguurtjes uit het en leg ze op de bakplaat.
- Als u geen halloweenvormpjes heeft, kunt u ook aan de hand van papierensjabloontjes de motieven uitsteken (pompoenen, heksen, katten, spoken, etc.).
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.
- Trek na het bakken de koekjes met behulp van het bakpapier van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Bereid de Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op het pak. - Knip een hoekje af en voeg een beetje toe.
- Kneed het gebaksglazuur goed door, zodat het glazuur een egale kleur krijgt.
- Versier de griezelkoekjes met het glazuur, zodat de figuren herkenbaar worden.
Tip: - u kunt de koekjes maximaal 14 dagen bewaren.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg en margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2094 kcal | 104% | 2094 kcal |
Vetten | 89 g. | 127% | 89 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 226 g. | 87% | 226 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 57 g. | 64% | 57 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |