Griezelkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Roer de en de door elkaar en klop de erdoorheen.
  2. Kneed met koele handen de kaneel, en een theelepel zout erdoor.
  3. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  5. Bestuif het werkblad en de deegroller met en rol het deeg uit tot circa 1/2 centimeter dik.
  6. Steek er met de koekvormpjes sterren, katten en andere enge griezelfiguurtjes uit.
  7. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze 10-12 minuten in de oven.
  8. Laat de koekjes afkoelen.
  9. Roer 2-3 eetlepels water door de , zodat er een dikke stroperige suikerpasta ontstaat.
  10. Bestrijk met behulp van een theelepel de koekjes met een dikke laag glazuur.
  11. Laat het glazuur drogen.
  12. Roer een eetlepel door de rest van het glazuur.
  13. Maak je eigen spuitzakje (zie tip) of doop een satéprikker of heel dun penseeltje in het gekleurde glazuur en teken spinnenwebdraden en spinnen op de sterren en een gezichtje op de (heksen)katten (zie foto).
  14. Nabereiden:
  15. Spookkoekjes:
  16. Teken een spookje (en andere enge figuurtjes) op papier, knip dat uit en leg het op het deeg.
  17. Snijd langs de rand van het papier het spookvormpje uit het deeg.
  18. Bak het spookkoekje in de oven en bedek het koekje met een laagje wit glazuur.
  19. Maak daarna oogjes van het chocoladeglazuur met het spuitzakje, een satéprikker of een dun penseeltje.
25
25
25

Variaties op Griezelkoekjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Griezelkoekjes
VariatieAantalGang
Griezelkoekjes (Halloween)1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
855 kcal
42%3420 kcal
Vetten
40 g.
58%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
97 g.
37%388 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Griezelkoekjes