Groene salade met avocado en geroosterde kip
Keukenspullen
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Roer in een kommetje 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil met de , , , 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel door elkaar.
Voeg en naar smaak toe. - Bestrijk de kiprepen met dit mengsel en laat even intrekken.
- Schil voor de salade de en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
Roer 2 eetlepels sinaasappelsap met de , ()olie en de rest van de geraspte sinaasappelschil tot een dressing. - Voeg en naar smaak toe.
Schep de , en er luchtig door. - Rooster de in een droge hete koekenpan.
- Wentel de kiprepen door de .
- Verhit de rest van de , bak de kiprepen in ca. 10 minuten krokant en gaar en keer ze halverwege om.
Verdeel de salade over vier borden of kommen en strooi de pijboompitten erover. - Leg de kip erop.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Avocado en appel salade415m
-
Recept
Salade van gerookte kip met avocado en croutons410m
-
Recept
Frisse salade met avocado en mosterddressing415m
-
Recept
Salade van gerookte eendenborst en avocado415m
-
Recept
Salade met gerookte kip en aardbei410m
-
Recept
Salade van mango, avocado en zalm415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Groene salade met avocado en geroosterde kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 200 kcal | 10% | 800 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 6% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |