Groene saus (spinazie)
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van co
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Garde
- Pan
- Staafmixer
- Zeef
Bereidingswijze
- Hak 1 sjalotje fijn.
- Verwijder van de gewassen de steeltjes.
- Zet het gehakte sjalotje aan in een pan met een klein stukje .
- Voeg de toe en stoof dit tot de gaar is.
- Blus met een klein scheutje witte , breng op smaak met , en .
- Hak het tweede sjalotje fijn.
- Zet dit aan met een klontje in een steelpan, voeg een eetlepel toe en roer met de garde totdat de zich als een dunne laag aan de bodem gaat hechten.
- Blus met koude tot een beetje dikke saus.
- Breng op smaak met dessertlepel , , en een mespunt .
- Eventueel een beetje maggi.
- Voeg dit toe aan het -mengsel, schenk hierbij een flinke scheut en pureer het geheel in de blender / met een staafmixer totdat er een gladde saus ontstaat.
- Eventueel kan deze saus nog door een fijne zeef gehaald worden.
- Deze (groene) saus is geschikt voor vis- of kipgerechten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gember-knoflook saus440m
-
Recept
Groene peper-saus430m
-
Recept
Duxelle-saus430m
-
Recept
Saus van cashewnoten430m
-
Recept
Chivry-saus430m
-
Recept
Vegetarische bruine saus415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- spinazie en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, room
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, melk, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 137 kcal | 6% | 548 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 80 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |