Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Roer in een klein kopje het door de maïzena tot een glad papje.
  2. Zet opzij.

    Doe de gedroogde paddenstoelen in een kleine kom.
  3. Giet er kokend tot ze volledig onder staan.
  4. Laat ongeveer 20 minuten staan, tot ze zacht zijn.
  5. Laat de paddenstoelen uitlekken, snijd ze in reepjes en zet ze opzij.
  6. Bij gebruik van verse paddenstoelen alleen de paddenstoelen voorzichtig afborstelen en in reepjes snijden.

    Verhit een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur tot zeer heet.
  7. Voeg de bakolie toe (als je een pan of wok met antiaanbaklaag gebruikt, eerst de olie toevoegen, dan verhitten).

    Voeg de , de chilipeper, de knoflook en de gember toe.
  8. Roerbak gedurende ongeveer 2 minuten tot de geuren vrijkomen.

    Voeg de , de , de en de julienne gesneden toe.
  9. Roerbak 2 minuten.

    Meng de , en in een ander kleine kopje.
  10. Voeg de saus toe aan het mengsel in de pan.
  11. Voeg dan de gesneden Chinese paddenstoelen toe.
  12. Roerbak gedurende 2 tot 3 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  13. Roer maïzena mengsel door en voeg toe aan groenten.
  14. Roerbak ongeveer 1 minuut tot de saus kookt en verdikt.

    Voeg de en toe.
  15. Roerbak nog ongeveer 1 minuut zodat alles door en door warm is.

    Serveer met rijst.

    Opmerking:
  16. Om groenten julienne te snijden, snijd je ze in staafjes van 3 x 3 mm en 4 cm lang, zodat ze op lucifers lijken.
  17. Bij een is het het makkelijkst om de eerst in stukken van de gewenste lengte te snijden, die stukken vervolgens in plakjes van 3 mm dik en de plakjes (per halve gestapeld) in reepjes van 3 mm breed.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
143 kcal
7%858 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%90 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Groente en cashewnoten uit de wok