Ingrediënten

+ -
print

Groentensaus:

Kaassaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta (als het geen voorgekookte bladen zijn).

    Groetensaus:
    Bak de uien, knoflook, selderij, en peentjes totdat ze zacht zijn.
  2. Voeg de rest van de ingredienten toe en sudder 10 minuten.

    Kaassaus:
    Maak 1,5 liter witte bechamelsaus (smelt boter, voeg roerend bloem toe, en dan beetje voor beetje melk), en voeg dan de kaas en de nootmuskaat toe.

    Vet een grote ovenschaal in.
  3. Begin met een laagje groentensaus.
  4. Voeg dan een laag lasagne bladen toe, gevolgd door een laag kaassaus.
  5. Herhaal dit, en eindig met een laag kaassaus.
  6. Strooi er paprika (poeder?) over, en bak op 180 graden Celsius voor 35-40 minuten totdat de lasagne bubbelt en een bruin korstje krijgt.

    Andere groenten kunnen worden toegevoegd als extra laag.

    Spinazie:
  7. fruit hiervoor een middelgrote fijn gesneden ui, en een teentje dun gesneden knoflook.
  8. Voeg twee handen gewassen en gesneden toe, en een snuf .
  9. Sudder op medium pitje voor 5 minuten.

    Pompoen:
  10. schil 2 medium rijpe, zachte pompoenen, en snijd in blokjes.
  11. Sudder in 250 ml water en 2ml tot dat ze zacht zijn.
  12. Giet af en pureer met 15 ml boter.

    Gebruik voorverwarmde borden.
    Serveer met frisse salade.
25
25
25

Variaties op Groente lasagne

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Groente lasagne
VariatieAantalGang
Vegetarische groente lasagne1Vegetarisch
Groente lasagne1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
27 kcal
1%216 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Groente lasagne