Groente-ovenschotel met kwarkkorst
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Aluminiumfolie
- Pan
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak de schoon en verdeel hem in kleine roosjes.
Schil de , was ze en snijd ze in plakjes.
Pel en snipper de .
Verhit 1 eetlepel in een pan met antiaanbaklaag (met deksel)
Bak er de in en neem uit de pan. - Verhit1 eetlepel in het bakvet.
- Fruit de tot hij glazig is, voeg de toe en evt.
- wat water en stoof ca. 4 minuten.
- Voeg de toe en stoof ca 4 minuten verder, roer de en de erdoor, breng het geheel op smaak met , en
Splits de . - Roer de eidooiers, de , de en het doorelkaar.
- Breng goed op smaak met en .
- Klop het eiwit stijf en voeg al kloppend een snufje en een beetje toe.
- Spatel voorzichtig door de kwarkmassa
Verwarm de oven voor op 200 graden. - Rasp de grof.
Vet een ovenschaal in met een beetje en schep het groente-ham mengsel erin. - verdeel de kwarkmassa eroverheen.
- Bestrooi het geheel gelijkmatig met .
Bak de ovenschotel ca. 40 minuten in de oven. - Dek eventueel kort voor het einde af met aluminiumfolie.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter, kwark, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kwark, melk, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, kwark, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 389 kcal | 19% | 1556 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |