Groenteburgers

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Rasp de en de (fijne rasp).
  2. De snipperen en de fijnhakken.
  3. met in olijfolie kort bakken en bij de geraspte groente doen.
  4. in kleine blokjes snijden of met een vork prakken.
  5. Ook bij de groente doen.
  6. Op smaak brengen met en .
  7. , en verse kruiden toevoegen en tot een stevige massa kneden.
  8. Met vochtige handen of een hamburgerpers burgers vormen.
  9. In ca. 3 eetlepels olijfolie aan beide zijden zo'n 3 minuten braden, of in de grillpan, of in de koekenpan.
  10. in 4 gelijke plakken snijden, waarbij elke plak geen buitenste schil aan de grote oppervlakte heeft.
  11. Plakken met bestrooien en enkele minuten laten zweten.
  12. Afspoelen, in de grillpan aan beide zijden ongeveer 5 minuten grillen.
  13. Probeer een ruitmotief te creëren.
  14. met fijn gehakte mengen, , en naar smaak toevoegen.
  15. Aubergineplak, portie muntyoghurt en groenteburger op bord opstapelen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Groenteburgers

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Groenteburgers
VariatieAantalGang
Groenteburgers met peperspinazie1Groentegerechten
Pita met groenteburgers1Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • paneermeel en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tofu is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
99 kcal
4%396 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Groenteburgers