Groenten-aardappelschotel uit de oven
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Aardappelschotel recepten
- Bereiden
- Kookboek van fabita
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 graden C.
- Indien je rauwe aardappels gebruikt, deze schillen, wassen en met keukenpapier wat afdrogen.
- Snijd ze dan in plakken van 1/2 cm dikte.
- Gebruik je voorgekookte aardappels ook even afdrogen als het nodig is.
- en ook in plakken snijden, iets dikker dan de aardappels.
- Maak bouillon van het tablet met 1/2 liter water.
- Vet een niet te grote, langwerpige ovenschotel in met een beetje van de boter.
- Leg nu 4 rijen dakpansgewijze naast elkaar in de ovenschotel bijvoorbeeld:
- een rij aardappels, een rij , een rij , een rij aardappels.
- Strooi wat erover en niet teveel .
- Heb je nog meer aardappels en groenten over, maak dan een tweede laag.
- Leg dan aardappels bijvoorbeeld in het midden en aan de ene kant en aan de andere kant , zodat je niet telkens dezelfde groente of aardappels op elkaar krijgt.
- Giet zoveel bouillon over de inhoud van de schaal, dat het niet gaat overkoken in de oven.
- Ook over de 2de laag en strooien en geraspte naar smaak.
- Wil je het iets krokanter, meng dan wat door de .
- De rest van de boter in vlokjes over de schotel verdelen.
- De schaal in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot die een goudbruine korst heeft.
- erover strooien vóór het serveren.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
- boter of margarine, kruiden, kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine, kruiden, paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 141 kcal | 7% | 564 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |